Skip to end of metadata
Go to start of metadata

 

Verohallinnon ja PRH:n yhteishankkeessa rakennettavalla sähköisellä palvelulla on nyt nimi: Tilinpäätös 2.0.

Nimiehdotukseen haettiin mallia Tanskasta: siellä XBRL-ilmoittaminen on nimetty Tilinpäätös 2.0:ksi. Nimi kuvaa myös kehitystä Suomessa: tilinpäätöksen on jo voinut toimittaa veroilmoituksen liitteenä kaupparekisteriin välitettäväksi. Nyt osakeyhtiöt saavat kummatkin velvoitteet hoidettua kerralla, XBRL-muodossa Tilinpäätös 2.0 -palvelussa.

Johanna Kotipelto, Verohallinto
 

 

Euroopan Unioni on antanut standardin aseman XBRL-merkintäkielelle. Euroopan komissio on puolestaan hyväksynyt XBRL:n viittauskelpoiseksi standardiksi julkisen hankinnan kohteissa samoin kuten esimerkiksi W3C XML tai ISO-standardit.

 

Tieto- ja viestintätekniikan standardointia käsittelevä eurooppalainen sidosryhmäfoorumi (Multi-Stakeholder Platform, MSP) arvioi 26.2.2015 pitämässään kokouksessa XBRL-raportointikielen versiota 2.1 suhteessa asetuksen (EU) N:o 1025/2012 liitteessä II vahvistettuihin vaatimuksiin ja antoi myönteisen lausunnon sen yksilöimisestä julkisten hankintojen viite-esitysmuodoksi. XBRL 2.1:n arviointi toimitettiin sen jälkeen tarkasteltavaksi alakohtaisille asiantuntijoille, jotka vahvistivat sen yksilöimistä koskevan myönteisen lausunnon.

Lue komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin antama päätösteksti tästä tai lue lisää aiheesta eurofiling-sivustolta.

Kuulumisia TARU-projektista

Haaga-Helian tietojenkäsittelyn opiskelijat esittelivät eilen TARU-hankkeen  seminaarissa kurssityönä tekemäänsä XBRL-pilotointiprojektia. Opiskelijoiden tekemä ohjelmisto muuntaa taloushallinnon sovelluksesta saatavia tilinpäätöstietoja verottajan tulevan palvelun vaatimaan XBRL-muotoon tuloveroilmoituslomakkeiden 6B ja 62 osalta.  Pilotointiprojektissa oli mukana rajattu määrä tilinpäätösdataa. Projektin avulla saatiin selville, että tilinpäätösdatan muuntaminen verottajan palvelun vaatimaan muotoon sujui hyvin  pilotissa mukana olleella datajoukolla lomakkeiden 6B ja 62 osalta.

 

Lili Aunimo, yliopettaja

Tietotekniikan koulutus

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

 

Tällä sivulla sana on vapaa keskustelemaan talousraportoinnin sähköistämiseen ja standardointiin liittyvistä teemoista. Tervetuloa mukaan, erillistä sisäänkirjautumista ei vaadita. 

 • No labels

2 Comments

 1. Anonymous

  Verohallinto ja Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) ovat yhteistyössä rakentamassa sähköistä palvelua, jossa voi antaa tilinpäätöksen rakenteisessa muodossa (XBRL). Tilinpäätöksestä muodostetaan Verohallinnolle tarvittavat ilmoitukset ja PRH:lle kaupparekisterissä julkaistava tilinpäätös.  Palvelu otetaan käyttöön vaiheittain. Ensimmäinen käyttöönottovaihe alkaa keväällä 2016 rajatulla määrällä osakeyhtiöitä ja toiminnallisuuksia.

  Vero ja PRH seuraavat mielellään käyttäjien ajatuksia sähköisestä talousraportoinnista ja XBRL-muotoisesta ilmoittamisesta.

  Katja Sene, Verohallinto

 2. Anonymous

  Lisää tietoa Veron ja PRH:n yhteishankkeesta löytyy tänään julkaistusta tiedotteesta

  http://www.vero.fi/fi-FI/Tietoa_Verohallinnosta/Tiedotteet/Standardoitu_talousraportointi_automatis(38671)

  Katja Sene, Verohallinto

Write a comment…

Varustettu ilmaisella Atlassian Confluence Community License-lisenssillä, joka on myönnetty hankkijalle TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry / Finnish Information Society Development Centre. Evaluoi Confluencea tänään.

Adaptavist ThemeBuilderKäytössä

Kirjaudu sisään

Valikko ☰

Adaptavist ThemeBuilder EngineAtlassian Confluence