VYF > Webinaareja
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Webinaareja

Video- ja yhdistetty viestintä on käsitteenä varsin laaja: se sisältää niin tekniikkaa kuin tekniikan soveltamista niin opetuksessa, kokouksien järjestämisessä tai asiakaspalvelussa.

Vaikka video- ja yhdistetty viestintä on ollut käytössä jo kohtalaisen pitkään, niin siihen liittyy yhä edelleen enemmän kysymyksiä kuin toimivia malleja. Näitä kysymyksiä pyritään esittämään ja niihin löytämään vastauksia Video- ja yhdistetyn viestinnän foorumin järjestämissä webinaareissa.

Seuraava webinaari

 

 

Ehdotuksia aiheista

Jos sinua kiinnostaa kuulla jostain eritysestä aiheesta, joka liittyy video- ja yhdistetyn viestinään tekniikkaan tai sen soveltamiseen, niin ehdotuksia otetaan mielellään vastaaan. Lähetä ehdotuksesi sähköpostitse timo.simell (ät) tieke.fi.

 

Aikaisemmin olleet

Webinaari: Kasva verkkopedagogiksi

Aika: 18.11.2016 kello 14-15

Opettajana me osaamme suunnitella oppimista. Opettajan rooli valmentajana ja opiskelijoiden aktiivinen toiminta on monen opettajan suunnittelutyön taustalla. Miksi me tunnemme olevamme uuden äärellä ja koemme voimattomuutta verkko-oppimisen suunnittelijana ja toteuttajana?

Tule mukaan kuulemaan ajatuksia, kuinka voit ponnistaa pedagogista verkko-pedagogiksi harppauksin säilyttäen hallinnan tunteesi oppimisprosessin verkkovalmentajana.

 

Webinaari katsottavissa Youtubessa.


Kohderyhmä: Oppilaitokset, kunnat ja yritykset.

Webinaarin pitää Satu Aksovaara, JAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu

Webinaari: Skype for business - moderni yhteistyö & modernit kokoukset

Aika: 17.11.2016 kello 14-15

 

SKYPE FOR BUSINESS  - MODERNI YHTEISTYÖ & MODERNIT KOKOUKSET

Kuinka monta kertaa olemme kuulleet sanottavan, että maailma muuttuu? Alati muuttuva työnteon maailma luo organisaatioille muutospaineita ja vaatimuksia yhdessä tekemiseen ja viestintään.

Samalla nykyaikaiset tuottavuus- ja viestintäratkaisut luovat aivan uudenlaisia mahdollisuuksia niin yksilöille, organisaatioille kuin koko liiketoiminnalle ja ne samalla auttavat määrittelemään tuottavuuden uudella tavalla.

Mikä on Teidän seuraava tuottavuusaskel? Esittelyssä Skype for Business – moderni yhteistyö ja kokoukset.

 

Webinaarin pitävät: 

Ari Suominen, Tuote- ja ratkaisupäällikkö, Microsoft Oy

Mikko Silonsaari, Ratkaisuasiantuntija, Microsoft Oy

Webinaarin esitysmateriaali

 

Webinaari: Cisco Spark – Tiimiviestintä

Aika: 11.11.2016 kello 14-15

Webinaarissa kerrotaan viestinnän muutoksesta organisaatioissa, erityisesti tiimiviestinnän tasolla.

Isoja muutoksia on tapahtumassa viestintäratkaisumarkkinassa. Perinteinen viestittely ja ryhmätyövälineet, kuten pikaviestit, sähköposti ja tiedostokirjastot ovat jäämässä modernien Whatsapp-tyyppisten viestimien jalkoihin.

Mitä muutoksia tai osaamista Sparkin ja vastaavien työkalujen käyttö vaatii organisaatioilta? Mitä sen käyttöönotto tarkoittaa teknisesti? Mitä taitoja ihmisten pitäisi hallita? Mitä niiden käyttö tarkoittaa organisaatioille?

 

Webinaari: Puhejärjestelmä asiakaspalvelun kehittämisen tukena

Aika: 4.11.2016 kello 14-15

Webinaarissa esiteltiin millaisia ovat nykyaikaset puhejärjestelmät. Ne eivät ole pelkästään perinteisiä puhelinkeskuksia vaan mahdollistavat monipuolisen palvelukokonaisuuden: operaattoripalveluista ja mobiilivaihteesta aina monikanavaiseksi Contact Centeriksi. Contact Center on tarkoitettu palvelemaan sekä organisaation sisäistä ja ulkoista palvelua. Contact Centereissä pystytään yhdistämään mm. työntekijöiden kalenterit, osaamiskuvaukset ja palvelualueet monipuoliseksi, helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi.

Webinaarin pitää Olli-Pekka Paljakka, Somic Oy.

FLOWMEDIA - videoalustaratkaisut osana liiketoimintaa

Webinaarissa esiteltiin kuinka Flowmediaa voidaan hyödyntää videoteknologiaa organisaation viestinnässä ja koulutuksessa.

Aika: 28.10.2016 kello 14-15

Alustaratkaisuilla mahdollistetaan videoiden rooli osana liiketoimintaa:

  • Koulutusvideoalusta & sisällönhallinta - strukturoitu ympäristö organisaation omien koulutuskokonaisuuksien rakentamiseen
  • Videoviestintäalusta - vuorovaikutteinen palvelu videoiden jakamiseen halutuille kohderyhmille
  • Videoeditori - selainpohjainen HTML5-editori videoiden nopeaan editointiin.

Webinaarissa käytiin läpi konkreettisia case-esimerkkejä videon ja videoalustojen mahdollisuuksista. Käyttöesimerkkejä ovat mm. 

  • Rekrytointi
  • Perehdytys ja sisäinen koulutus
  • Markkinointi
  • Oman materiaalin myyminen sidosryhmille
  • Parhaat käytännöt ja sisäinen viestintä

Webinaarin pitivät Flowbox Oy:n asiantuntijat.

Webinaarin tallenne katsottavana

Blackboard Collaborate – tee online-opetuksesta helppoa oppijoille ja kouluttajille

Aika: 21.10.2016 kello 14.00-15.00

Webinaarissa esitellään kuinka Blackboard Collaborate -ohjelmaa käytetään opetuksessa.

Blackboard Collaborate on pelkästään opetuskäyttöön suunniteltu verkkokokoussovellus, joka tarjoaa loppukäyttäjille luotettavan, yksinkertaisen ja helppokäyttöisen oppimispalvelun. Oppijan näkökulmasta kehitetty Blackboard Collaborate edistää opiskelijan osallistumista ja tarjoaa monipuolisen sekä todentuntuisen oppimispalvelun virtuaalisessa luokkahuoneessa.

Blackboard Collaborate on enemmän kuin perinteinen verkkokokousohjelmisto. Käytettävyyden ohella ratkaisu tarjoaa oppilaitoksellesi monipuoliset verkkoneuvotteluominaisuudet opetukseen virtuaaliluokkahuoneessa, kokouksiin, verkkoseminaareihin tai ammatilliseen kehitykseen. Keskeisimpiä toimintoja ja ominaisuuksia ovat muun muassa vuorovaikutteinen fläppitaulu, monien eri paikkojen kuvayhteydet, pienryhmät, kyselyt sekä sovellusten ja työpöytien jakaminen.

Webinaarin pitää Jarkko Elo, Blackboard International, Nordics.

Webinaarin nauhoite

Monipuolisuus verkkokokouksissa ja –opettamisessa

Webinaarissa esitellään kuinka hyödyntämällä fiksusti verkkokokousten mahdollisuuksia voimme saada aikaan uudenlaista osaamisen
kehittämistä kustannustehokkaasti.

Aika: 13.10.2016 kello 14.00-15.00

Jokaisessa organisaatiossa pohditaan samanaikaisesti sekä säästömahdollisuuksia että uusien toimintojen kehittämisestä. Kuinka saada aikaan enemmän tehokkuutta vähemmällä rahalla?

Hyödyntämällä fiksusti verkkokokousten mahdollisuuksia voimme saada aikaan uudenlaista osaamisen
kehittämistä kustannustehokkaasti. Hyvin järjestetty ja suunniteltu verkkokokous, tai verkossa
tapahtuva koulutus, on usein tehokkaampi, kuin perinteinen lähitapaaminen.

Webinaarin piti Ilona IT:n Risto Korhonen. Ilonalla on jo yli 10 vuoden kokemus, satojen
suomalaisten asiakkaiden kanssa siitä, miten helposti voidaan parantaa verkkokokousten ja
-koulutusten laatua. 

Monimuotokoulutusta digiaikana

Webinaarissa keskustellaan monimuotokoulutusten toteutuksista, vaatimuksista, haasteista ja onnistumisista verkkopedagogiikan suunnittelijoiden näkökulmasta. 

Aika: 16.9.2016 kello 14-15.

Webinaarin pitävät Minna Koskinen ja Ilona Laakkonen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Webinaarin esitysmateriaali.

Videoalustat liiketoiminnassa

Webinaarissa esitellään Flowbox Oy:n koulutusvideoalustaa ja videoviestintäalustaa sekä näiden integroitua alustakokonaisuutta. Alustat mahdollistavat videon hyödyntämisen organisaation toiminnan kaikilla osa-alueilla erityisesti koulutuksen ja viestinnän tarkoituksiin. 

Koulutusvideoalusta on strukturoitu ympäristö, jonne organisaatio pystyy rakentamaan haluamallaan tavalla koulutuskokonaisuuksia ja tasotestejä käyttäen omaa materiaaliaan sekä videona että muina formaatteina. Olennaisina toiminteina osaamisen mittaaminen, automaattiset opiskelusuositukset, sisältöjen kohdistaminen halutuille ryhmille ja kattavat seuranta- ja tilastotyökalut.

Videoviestintäalusta mahdollistaa videon hyödyntämisen monimuotoisessa, vapaassa ympäristössä eri sidosryhmien kanssa sekä sisäisesti että ulkoisesti, myös interaktiivisesti. Tyypillisiä käyttötapoja ovat mm. markkinointi, asiakaspalvelu, rekrytointi, sisäinen ja ulkoinen viestintä.

Integroitu alustakokonaisuus muodostaa uniikin ympäristön organisaation kokonaisvaltaiseen videoiden hyödyntämiseen. Kokonaisuus sisältää Single-Sign-On-periaatteella toimivan yhtenäisen videomaailman, johon kuuluvat koulutusvideo- ja videoviestintäalustojen lisäksi myös sisällönhallintajärjestelmä (CMS) ja HTML5-pohjainen editori.

Alustat on toteutettu HTML5-teknologialla noudattaen ”mobile first”-periaatetta ja ovat riippumattomia käyttöympäristöstä ja päätelaitteesta.

Webinaarin pitävät Laura Vaihinen ja Jani Penttilä, Flowbox Oy

Aika: 10.5.2016 kello 14-15

Webinaarissa esitellään Blackboard Collaborate verkkokokoussovellusta. Se on suunniteltu pelkästään opetuskäyttöä varten. Käyttöliittymä on suunniteltu täysin uudelleen ja suunnittelussa on pyritty tarjoamaan loppukäyttäjille luotettava, yksinkertainen ja helppokäyttöinen oppimiskokemus. Käytettävyyden ohella ratkaisu tarjoaa oppilaitokselle monipuoliset verkkoneuvotteluominaisuudet opetukseen virtuaaliluokkahuoneessa, kokouksiin, webinaareihin tai ammatilliseen kehitykseen. Keskeisimpiä ominaisuuksia ovat muun muassa vuorovaikutteinen valkotaulu, monipistevideo, ryhmätilahuoneet, kyselyt,äänestykset sekä sovellusten ja työpöydän jakaminen.

Blackboard Collaborate perustuu HTML5-teknologiaan (WebRTC) ja se tarjoaa HD-tason äänen ja videon, mobiiliappit kaikille alustoille (iOS, Android, WinPhone), MP4-tallennuksen, standardit LTI-rajapinnat oppimisympäristöjen integraatioihin ja paljon muuta.

Webinaarin pitää Jarkko Elo, Blackboard International, Nordics.

Webinaarin nauhoitus

Musiikin verkko-opetus

Webinaarissa esitellään musiikin verkko-opetusta, kuinka musiikinopetukseen liittyviä tyypillisiä ilmiöitä voidaan hyödyntää muissa aineissa ja käsitellään myös ryhmäopetuksen eroja ja yhtäläisyyksiä musiikin- ja perusopetuksen välillä.

Lisäksi esitellään musiikin opetukseen tehtyä Maikat-palvelua ja Cleacin saamaa palautetta opettajilta/asiakkailta ja internet-selaimen kautta toimivan etäyhteyden hyödyntämistä yleisesti opetuksessa.

Webinaarissa on varattu aikaa myös keskustelulle.

Webinaarin pitää Cleac Oy:n edustajat Aatu Mällinen ja Teemu Eskola

Aika

Aika: 3.5.2016 kello 14-15

Taustaa Cleacista:

Cleac on muusikoiden ja musiikinopettajien perustama Start Up, jonka tarkoituksena on auttaa musiikinopetuksen digitalisoituvan maailman muutoksessa. Cleac kehittää musiikin verkko-opetusohjelmistoja ja palveluita musiikinopettajille ja oppilaitoksille, ja tarjoaa koulutusta ja konsultointia oppilaitosten digitalisaation tuomiin haasteisiin.

Cleacin ydintiimi:
Aatu Mällinen: musiikinopettaja, pianisti ja Cleacin toimitusjohtaja
Teemu Eskola: digimarkkinoinnin ammattilainen , pasunisti ja Cleacin markkinointijohtaja
Kalle Pääkkönen: full-stack ohjelmoija, trumpetisti ja Cleacin teknologiajohtaja

 

 

WEbinaari: Digitaalinen asiakaskohtaaminen monikanavaisesti

Asiakaspalvelu ei ole enää pelkkää tiskin takana istumista tai puhelimeen vastaamista. Ihmiset asioivat useasti mieluummin verkon välityksellä. Verkkopalveluiden toteuttaminen teknisesti on oma haasteensa mutta enemmän se vaatii taustalla: toimintamllit ja työtehtävien roolit vaihtuvat. Mutta kuinka? Videoyhteydet ja chatti muuttavat asiakaspalvelun luonnetta ja tapoja. Ehkä enemmän kuin arvaammekaan.

Cisco Oyn Timo Jolkin esitteli mitä monikanavaisuus tarkoittaa ja mitä siihen sisältyy.

Aika:     10.3.2016

Webinaarin nauhoitus: http://tieke.adobeconnect.com/p8ajb2s30ce/

Timo Jolkinen esitys

 

 

Adobe Connect Pro opetuskäytössä

Aika: 12.1.2016
Webinaarissa esitellään ja keskustellaan aiheesta kuinka Adobe Connect Pro:ta voi käyttää opetuksessa, mitä opetuksessa pitäisi huomioida ja mitä uutta Connect Pro:n osalta on odotettavissa 2016. Webinaarin esityksen pitää Ilona IT:n edustaja.

Webinaarin tallenne löytyy osoitteesta http://connect-innovation.adobeconnect.com/p40p0b1ry7m/.

 

 

 

  • No labels

Varustettu ilmaisella Atlassian Confluence Community License-lisenssillä, joka on myönnetty hankkijalle TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry / Finnish Information Society Development Centre. Evaluoi Confluencea tänään.

Adaptavist ThemeBuilderKäytössä

Kirjaudu sisään

Valikko ☰

Adaptavist ThemeBuilder EngineAtlassian Confluence