Skip to end of metadata
Go to start of metadata

 


Vaikuta ja vaikutu - Osaamisen uusi taajuus

Torstaina 25.10.2018 - Kasarmin salit, Helsinki

Vaikuta & vaikutu - osaamisen uusi taajuus on tapahtumassa haettiin ratkaisuja ja näkökulmia työelämässä toimivien osaamisen kehittämiseen. Aikuisten osaamisen kehittäminen on välttämättömyys työn murroksessa  - osaamisvaatimusten ja ammattien nopeassa muutoksessa, jossa digitaalisuus on vahvasti läsnä. Aamupäivällä kuulimme puheenvuoroja eri kanteilta. Iltapäivän ajatuspajoissa työstettiin Demos Helsingin yhteiskehittämismenetelmillä, millaisia ratkaisuja ja tekoja meiltä kaikilta tarvitaan, jotta osaamisen kehittämisellä päästään toivottuun tulevaisuuteen. Tulevaisuus rakentuu tämän päivän teoista!

Kiitos kaikille osallistujille, puhjille ja yhteistyökumppaneille! Päivän tunnelmiin voi palata kuvien kautta. Julkaistut esitykset löytyvät alta ko. ohjelmakohdasta.

 

Ohjelma                   

 

   8.30 - 9.00    

Aamupala ja ilmoittautuminen                                                                           
   9.00 - 9.15

Aamun ajatukset & tervetuloa!

Christopher Rowley | päivän johdattelija | Demos Helsinki

   9.15 - 9.45

Keynote:

Ihminen ja into – osaamista vertaansa vailla

Perttu Pölönen | keksijä, säveltäjä, startup-yrittäjä

 9.45 - 10.00

Osaamisen ekosysteemi 2025 

Joonas Mikkilä | Suomen Yrittäjät | Esitys (pdf)

10.00 - 10.45

Oppimisen aalloilla - keskustelemassa:

Petri Lempinen | Arene

Minna Nieminen | Akavan Erityisalat
”Elinikäisen oppimisen juhlapuheista konkreettisiin tekoihin”

Joni Sarpo | Great Place to Work
”Parhaiden työpaikkojen opit ja näkökulmat oppimisen merkityksestä organisaation menestymisessä”

Tuomas Ylitalo | Palvelualojen työnantajat PALTA
”Osaaminen on uuden työn ydin”

 10.45 - 11.00

Kumppanipuheenvuoro:

Tulevaisuuden talentit ohjelmoinnissa – Case Koodikerho

Timo Väliharju | COSS | Esitys (pdf)

Pientä jaloittelua

11.00 - 12.00

Osaamista uudella taajuudella eli näin se meillä tehdään

Kolmoisvoitto: työ - opiskelija - oppilaitos | Hannu Kotila | Haaga-Helia ammattikorkeakoulu | Esitys (pdf)

Työmaa-akatemia | Johanna Korhonen | Graniittirakennus Kallio | Esitys (pdf)

Osaajapulaa ei ratkota yksin | Antti Ilmo | Saranen Consulting | Esitys (pdf)

12.00 - 13.00Lounas- ja verkostoitumistauko
 

Ajatuspajat

13.00 - 15.15

Tulevaisuus rakentuu tämän päivän teoista

Iltapäivän ajatuspajoissa työstetään Demos Helsingin yhteiskehittämismenetelmillä, millaisia ratkaisuja ja tekoja meiltä kaikilta tarvitaan, jotta osaamisen kehittämisellä päästään toivottuun tulevaisuuteen.

Ideointia ja kehittämistä tehdään pienryhmissä, ja lopuksi ryhmät esittelevät maailmaa muuttavat osaamisideansa muille tiiviissä pitchissä.

Kahvit & päivän paras makea

15.15 - 16.00Pajatulosten "pitchaukset"
16.00 - 16.15

Kotia kohti - päivä pähkinänkuoressa

Christopher Rowley

Kumppanit

 

 

 

 

 

Demos Helsinki -logo

 

 

Miksi osaamisen kehittymisen turvaaminen on niin tärkeää juuri nyt?

Jos ennusteet työn muutoksesta pitävät osittainkin paikkaansa, olemme tilanteessa, jossa osaamisen kehittäminen on entistä enemmän jatkuvaa emmekä tiedä, mitä tulevaisuudessa tarvittava osaaminen on. Kun työ ja työsuhteet pirstaloituvat, muuttuvat myös osaamisen kehittämisen käytännöt - maksajaa myöden. Kenen vastuulla kehittämismahdollisuuksien tarjoaminen ja niihin tarttuminen on?

Yhtäällä yritykset kilpailevat parhaista osaajista, jolloin organisaatiokulttuuri ja sen tarjoamat kehittymismahdollisuudet ovat rekrytoinnin valtteja. Kaikilla aloilla tarvittavia osaajia ei tahdo löytyä. Uudet työt edellyttävät osaamisten uudenlaisia yhdistelmiä, jossa digiosaaminen on itsestäänselvyys.

Toisaalla meillä on työtä vailla koko joukko, jonka osaaminen ei vastaa työelämän tarpeisiin. Ja lisäksi monia putoamisvaarassa olevia, joiden osaamisen kehittämisestä pitää pystyä ottamaan koppi jo ennen, kun osaaminen jää liian paljon jälkeen.

Osaami­sen kehittämiseen halutaan tarttua, mutta ei oikein tiedetä millä keinoin ja mihin suuntaan kulkea. Tarvitaan osaamisen johtamista, yksilön vastuuta, yhteistä sitoutumista, innostumista uudesta sekä innovointia uusien oppimisen tapojen luomiseksi. Kyllä - mutta miten tämä temppu tehdään niin, että kaikilla on mahdollisuus lisätä osaamistaan vaihtelevissa tilanteissa vaihteleviin tarpeisiin?

Kysymys ei ole helppo ja sen ratkomiseen tarvitaan monen monituista tahoa. Vaikuta & vaikuta törmäyttää työntekijät, työnantajat ja työnään osaamista kehittävät kuten oppilaitokset ja koulutusorganisaatiot. Se tarjoaa näkökulmia ja etsii yhdessä ratkaisuja osaamisen kehittämisen päivänpolttaviin kysymyksiin.

Tule mukaan avartamaan omaa ja muiden ymmärrystä
sekä hakemaan välineistöä omaan työhösi!
Vaikuta ja vaikutu -seminaari on tarkoitettu kaikille osaamisen kehittämisestä kiinnostuneille, mm. oppilaitosjohdolle, opettajille ja kouluttajille, henkilöstön ja työyhteisöjen kehittäjille, työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen edustajille, henkilöstö- ja kuntapäättäjille. Kaikille osaamisen kehittämisen asiantuntijoille.

Liput tapahtumaan

Ilmoittautumisaika on päättynyt ja vahvistusviestit osallistujille lähetetty. Viime hetken paikkoja voi tiedustella: tapahtumat@tieke.fi.

 

Osallistumismaksu on 220 euroa + alv sisältäen päivän ohjelman sekä tarjoilut.

Tarjolla on myös ryhmäpaketteja! Mikäli organisaatiostasi on tulossa tapahtumaan vähintään 4 henkilöä, kysy edullisempi ryhmähinta tapahtumat@tieke.fi.

 

Peruutusehdot

Osallistumisen voi peruuttaa ilman kustannuksia kaksi viikkoa ennen tilaisuutta. Myöhemmin tulleista peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 80 euroa. Peruuttamattomasta poisjäännistä veloitamme koko osallistumismaksun.

Osallistujan voi vaihtaa kustannuksitta.


 

Seuraa myös:

   www.facebook.com/tiekery

   www.twitter.com/tiekery #vaikutu #osaamisentaajuus


 

Yhteystiedot:

tapahtumat@tieke.fi

puh. +358 9 4763 0300

 
Aiemmat Vaikuta ja vaikutu -seminaarit

Vaikuta ja vaikutu 2017, Vaikuta ja vaikutu 2016, Vaikuta ja vaikutu 2015Vaikuta ja vaikutu 2014  Vaikuta ja vaikutu 2013 - osaamisen vuosihuolto, Vaikuta ja vaikutu 2012 - osaamisen sallittu jakaminen, Vaikuta ja vaikutu 2011 - oppimisen uusi tietoyhteiskunta, Vaikuta ja vaikutu 2010 - digikansalainen tänään ja huomenna, Vaikuta ja vaikutu 2009 - yhdessä hankkeet elämään, Vaikuta ja vaikutu 2008 - uudet oppimiskulttuurit

Varustettu ilmaisella Atlassian Confluence Community License-lisenssillä, joka on myönnetty hankkijalle TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry / Finnish Information Society Development Centre. Evaluoi Confluencea tänään.

Adaptavist ThemeBuilderKäytössä

Kirjaudu sisään

Valikko ☰

Adaptavist ThemeBuilder EngineAtlassian Confluence