Siirry metatietojen loppuun
Siirry metatietojen alkuun

Tietoyhteiskunta-akatemia on yhteiskunnallisille päättäjille suunnattu kutsuvalmennus

Digitalisaatio on merkittävin maamme tulevaisuutta määrittävä kehityspolku. Sen hallinta on välttämätöntä lainsäädäntötyössä. Tietotekniikka ja informaatio tarjoavat ennen kokemattomia mahdollisuuksia toimia nopeammin, älykkäämmin ja tehokkaammin.

Tietoyhteiskunta-akatemia on yhteiskunnallisille päättäjille tarkoitettu kutsuvalmennus. Akatemian järjestää TIEKE yhteistyössä alan johtavien asiantuntijaorganisaatioiden kanssa.

Ensimmäisen, keväällä 2016 järjestetyn Tietoyhteiskunta-akatemian teemoja olivat mm. kyberturvallisuus ja digitaalisen yhteiskunnan huoltovarmuus; 5g ja digitaalinen yhteiskunta; digitalisaatio, tuottavuus ja osaaminen; robotisaatio ja älykäs infrastruktuuri; ICT ja julkinen sektori sekä digitaaliset sisämarkkinat.

Vuoden 2017 Tietoyhteiskunta-akatemian teemoissa kysyttiin Miten vauhditetaan Suomi menestykseen? Maailma muuttui jo, mitä tapahtuu oppimiselle? sekä Mitä yllätyksiä Brysselistä on tulossa? Työskentelymuotoja olivat keynote- ja asiantuntijapuheenvuorot, kokeilukulttuuri, WorldCafe-työskentely, pitchaus-paneelit sekä verkostoitumista osallistujien ja kumppanien kesken.

Vuoden 2018 kattoteemana oli Tekoälyn vaikutus yhteiskuntaan. Sen alateemat liittyivät mm. tekoälyn vaikutuksiin työhön ja osaamiseen, dataan, mediaan, terveysteknologioihin ja finanssialaan.

Vuonna 2019 jatkamme tekoälyn teemoilla. Alateemat voivat liittyä esimerkiksi etiikkaan,osaamiseen ja koulutukseen, dataan eri näkökulmista (hallinta, omistajuus, analytiikka, määrä ja arvo, visualisointi) ja alustatalouteen.

Jos yhteistyö Tietoyhteiskunta-akatemian puitteissa kiinnostaa, ole yhteydessä Merja Sjöblom, merja.sjoblom[at]tieke.fi, 050 567 6893. Käydään yhdessä läpi yhteistyön vaihtoehtoja.

Videolla kumppanimme kertovat, miksi Tietoyhteiskunta-akatemiassa kannattaa olla mukana.

 

Kaikki arvokas tällä tiellä syntyy vuorovaikutuksessa!

 

 

 

Varustettu ilmaisella Atlassian Confluence Community License-lisenssillä, joka on myönnetty hankkijalle TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry / Finnish Information Society Development Centre. Evaluoi Confluencea tänään.

Adaptavist ThemeBuilderKäytössä

Kirjaudu sisään

Adaptavist ThemeBuilder EngineAtlassian Confluence