Siirry metatietojen loppuun
Siirry metatietojen alkuun

*Tässä luvussa kerrotaan miten sähköiseen kaupankäyntiin liittyvät tietoturvariskit hallitaan. Tärkeitä keinoja ovat:

  • tietoturvasuunnitelman laatiminen,
  • tietokantojen sisällön suojaaminen,
  • palvelintietokoneen suojaaminen ja
  • tietoliikenteen suojaaminen.
  • haittoohjelmien torjunta.*

Tietoturvakysymykset koskevat sähköisessä liiketoiminnassa muun muassa web-palvelun ja tietokantojen sisältöä sekä kauppatapahtumaan liittyvää tietoliikennettä. Optimaalinen tietoturvan taso saavutetaan, kun tietoturvan kustannukset ovat tasapainossa tiedon arvoon ja sen mahdollisen menettämisen tai murtamisen aiheuttamiin tappioihin ja imagovaikutukseen verrattuna.

Kun turvaratkaisuista on huolehdittu asianmukaisella tavalla ja niitä ylläpidetään, on toiminta kohtuullisen turvallista. Pitää kuitenkin muistaa, että täyttä turvallisuutta ei koskaan voi saavuttaa sen enempää sähköisessä liiketoiminnassa kuin perinteisessäkään.

Maksuliikenteen turvallisuudesta yritys huolehtii yhteistyössä maksutuotteen tarjoajan kanssa. Yleisellä tasolla luvussa esitetyt asiat soveltuvat myös maksamiseen liittyvän tietoturvan tarkasteluun.

  • Ei leimoja

Varustettu ilmaisella Atlassian Confluence Community License-lisenssillä, joka on myönnetty hankkijalle TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry / Finnish Information Society Development Centre. Evaluoi Confluencea tänään.

Adaptavist ThemeBuilderKäytössä

Kirjaudu sisään

Valikko ☰

Adaptavist ThemeBuilder EngineAtlassian Confluence