TIEKEn seminaareja ja muita tapahtumia > Webinaari: API-talous
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

<div class="aui-message error">
<p class="title">
<span class="aui-icon icon-error"> </span>
The license could not be verified: License Certificate has expired!
</p>
</div>


Webinaari:

API-taloudessa

 

Mikä on API talous ja mikä on APIen vaikutukset liiketoiminnan ja organisaation toiminnalle. Mitä kaikkea se tarkoittaa ja mitä uutta osaamista ja ajattelutapaa se vaatii?

Aika: 7.9.2018 kello 9-10

 

Mitä APIt ovat?

APIt eli ohjelmointirajapinnat kuulostavat puhtaasti tekniseltä asialta ja ne sotketaan usein integraatioihin tai "appeihin" eli sovelluksiin. Ne ovat kuitenkin edellytys digitaalisten palveluiden kehittämiselle ja yleistyvät myös monessa valmissovelluksessa.

APIt nopeuttavat palveluiden kehitystä ja niiden avulla voi tarjota myös avointa dataa tai mahdollistaa muuten yhteistyö yritysten kanssa. Alustatalous, tekoäly ja asioiden internet (IoT) toimivat APIen avulla. 

APIt voivat olla keskeinen osa liiketoimintamallia tai jopa muuttaa sitä. APIn voi ostaa ja myydä, siitä voi saada lisäarvoa ja sitä tulee kehittää tuotteena. Tästä syntyy API-taloutta, jos ymmärretään APIen vaikutukset liiketoiminnan ja organisaation toiminnalle. Mitä kaikkea se tarkoittaa ja mitä uutta osaamista ja ajattelutapaa se vaatii?

API-talous 101 -kirjassa määrittelimme API-talouden näin:

API-talous tarkoittaa, että yritys hyödyntää toisilla organisaatioilla olevia resursseja (esim. data tai toiminto) tehokkaasti ja nopeasti tuottaakseen lisäarvoa omille asiakkailleen. Hyödyntämisessä rakennuspalikoita ovat omat ja toisten tarjoamat julkiset rajapinnat (maksulliset tai ilmaiset) sekä kehittäjäyhteisöt, joita hyödyntämällä yritys pystyy vastaamaan nopeammin muuttuviin ja ennakoimattomiin asiakastarpeisiin. API-taloudelle luonteenomaista on kilpailu sovelluskehittäjien suosiosta, ja ensisijaisina asiakkaina pidetään sovelluskehittäjiä. Toisin sanoen tarjotaan palveluita yrityksiltä kehittäjille (Business-to-Developers, B2D).

Lisätietoa API-taloudesta https://www.apitalous101.fi/sisallysluettelo 

Webinaarin esittäjä:

Webinaarin pitää Marjukka Niinioja.

Marjukka Niinioja kouluttaa ja konsultoi API- ja alustataloutta ja kaupallistaa digitaalisia palveluita Osaango Oy:ssä. Aiemmin Marjukka on toiminut mm. Senior consulttina Digialla ja Keskolla API kehityspäällikkönä, sekä vetänyt sähköisiä palveluiden ja toiminnanohjausjärjestelmien tuote- ja palvelukehitystä valtiolla ja pk-sektorilla. Hän on myös yksi 08/2018 ilmestyvän API-talous 101 -kirjan kirjoittajista.

 

  • No labels

Varustettu ilmaisella Atlassian Confluence Community License-lisenssillä, joka on myönnetty hankkijalle TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry / Finnish Information Society Development Centre. Evaluoi Confluencea tänään.

Adaptavist ThemeBuilderKäytössä

Kirjaudu sisään

Valikko ☰

Adaptavist ThemeBuilder EngineAtlassian Confluence