Siirry metatietojen loppuun
Siirry metatietojen alkuun
Kuvituskuva lähteestä Pixhill.com

Verkkopalveluihin rekisteröityminen

 

Näin tähän kysymykseen on vastattu:

Oikea vastaus:

Rekisteröityessäni verkkopalveluihin tutustun palvelun käyttöehtoihin ja annan itsestäni vain palvelun kannalta oleelliset tiedot - eli en luovuta henkilötietojani, ellei se ole välttämätöntä. Jos toinen henkilö on saanut tietoonsa jonkun verkkopalvelun tunnukset ja tekee esimerkiksi ostoksia minun tiedoillani, on kyseessä identiteettivarkaus.

Pohdi seuraavia asioita - teethän näin?

  • Pystyt halutessasi kirjautumaan jonkin verkkoyhteisön jäseneksi ja osaat toimia siellä niin, että et aiheuta itsellesi tarpeettomia tietoturvariskejä.
  • Käytän nimimerkkiä tai esiinny ilman nimeä vain palveluissa, joissa se on yleinen käytäntö.
  • Tarkistan yhteisöllisen median palveluiden yksityisyysasetukset säännöllisesti palveluissa tapahtuvien muutosten varalta.
  • Muiden käyttäjien tietojen julkaisua yhteisöllisessä mediassa tulee välttää.
  • Kun osallistun sosiaalisessa mediassa oleviin kilpailuihin tai mainoskampanjoihin, tiedän että tietojani voidaan käyttää tavalla, jota en haluaisi.
  • Häiriökäyttäytyminen ja erilaiset vuorovaikutuksen ongelmat verkkoyhteisöissä, keskustelupalstoilla, sähköpostilistoilla jne. liittyvät usein siihen, että keskustelua käydään tunnistamattomana, nimimerkin suojassa.
  • Omaa profiilia tai nimimerkin tietoja päivittäessä kannattaa antaa itsestään vain ne tiedot jotka haluat muiden näkevän.
  • Mietin etukäteen, mitä henkilökohtaisia tietoja itsestäni julkaisen ja kenelle tai keille julkaisen yhteisöllisessä mediassa.

Lisätietoja:

Varustettu ilmaisella Atlassian Confluence Community License-lisenssillä, joka on myönnetty hankkijalle TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry / Finnish Information Society Development Centre. Evaluoi Confluencea tänään.

Adaptavist ThemeBuilderKäytössä

Kirjaudu sisään

Valikko ☰

Adaptavist ThemeBuilder EngineAtlassian Confluence