TIEKEn seminaareja ja muita tapahtumia > AamuAreena: eCall ja MobiCarnet - Digitaalisuus turvaa liikennettä ja ympäristöä
Siirry metatietojen loppuun
Siirry metatietojen alkuun

 

Avaa aamusi Areenalla – tule kuuntelemaan, keskustelemaan ja solmimaan uusia kontakteja herättävien aiheiden ja kahvikupposen äärelle TIEKEn AamuAreenalle .

AamuAreena: eCall ja MobiCarnet - Digitaalisuus turvaa liikennettä ja ympäristöä

Aika: perjantai 9.2.2018 klo 8.30 - 9.30

Paikka: MOW Areena, Pieni Roobertinkatu 9, 00130 Helsinki

 


Suomen teillä kuorma-autot ajavat vuosittain yli 21 000 miljoonaa tonnikilometriä. Kuljetettavasta tavara-määrästä noin 5% on vaarallisia aineita. Vuonna 2015 sattui yli 2300 onnettomuutta, joissa kuorma-auto oli osallisena.

Onnettomuuksista olisi saatava ajoneuvo- ja lastitiedot mahdollisimman nopeasti hätäkeskukselle ja sitä kautta pelastuslaitokselle. Tällöin voidaan lähettää oikeanlainen pelastuskalusto onnettomuuspaikalle sekä varmistaa muun liikenteen ja ympäristön turvallisuus. eCall järjestelmän avulla onnettomuustieto voidaan välittää automaattisesti hätäkeskukseen.

MobiCarnet on digitaalinen kuljetustenhallintaratkaisu, joka soveltuu hyvin yrityksille, joilla ei ole käytössä muita järjestelmiä digitaaliseen tiedonsiirtoon. Järjestelmä helpottaa ja vähentää kuljettajan asiakirjojen hallintaan liittyviä tehtäviä. Tietojen omistaja vastaa sisällöstä ja jakaa pääsyn niihin. MobiCarnet voi olla eräs tapa, jolla viranomaiset saavat onnettomuuteen joutuneen kuorma-auton lastitiedot sähköisesti käyttöönsä.


8.30 Aihetta avaamassa:

 

  

eCall -hätäviestijärjestelmä

  • Mikä on eCall-järjestelmä?
  • eCallin käyttöönoton aikataulu
  • eCall ja ajoneuvotyypit

 Anna Schirokoff
Johtava asiantuntija
Trafi

 

 

 

MobiCarnet

  • MobiCarnet on digitaalinen kuljetustenhallintaratkaisu, joka soveltuu hyvin yrityksille, joilla ei ole käytössä muita järjestelmiä sekä liitettävyytensä ansiosta on liitettävissä kaikkiin olemassa oleviin järjestelmiin mahdollistaen digitaalisen tiedonsiirron.

    • Älykäs, roolipohjainen ja standardisoitu järjestelmä, jossa tarkasti hallitut käyttöoikeudet.
    • Mahdollistaa kuljetusasiakirjojen sähköisen laatimisen, tallentamisen, sekä sähköisen vaihdon kuljetusketjun osapuolten ja viranomaisten välillä.

Mika-Matti Rapo
projektipäällikkö
Suomen kuljetus ja logistiikka SKAL

Yleisökeskustelu – Kommentit ja Kysymykset

9.30 Tilaisuus päättyy

 

Tilaisuus on maksuton, mutta peruuttamattomasta poisjäännistä veloitamme järjestelykuluina 50 euroa. Osallistumisen voi peruuttaa ilman kustannuksia kaksi päivää ennen tilaisuutta. Seurataksesi tapahtuman livestriimiä, sinun ei tarvitse ilmoittautua.

 

  

AamuAreena on rennompi tapa aloittaa perjantaiaamu täyspainoisen asian merkeissä. AamuAreenalla avataan ja keskustellaan ajankohtaisista tai muuten kiinnostavista aiheista alustusten pohjalta.

Parhaiten pääset osallistumaan paikan päällä, mutta alustukset striimataan myös verkkoon ja keskustelua käydään Twitterissä #AamuAreena.

AamuAreenat pyörähtivät käyntiin helmikuussa 2017 ja jatkoa seuraa kuukauden toisena perjantaina . Tule asioiden ja kaupunginkin ytimeen MOWin Areenalle!

 Löydä tiesi MOW:iin:

 

 

 

  • Ei leimoja

Varustettu ilmaisella Atlassian Confluence Community License-lisenssillä, joka on myönnetty hankkijalle TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry / Finnish Information Society Development Centre. Evaluoi Confluencea tänään.

Adaptavist ThemeBuilderKäytössä

Kirjaudu sisään

Valikko ☰

Adaptavist ThemeBuilder EngineAtlassian Confluence